Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-eperhabos piskóta

50 perc
egyszerű
megfizethető
14 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük 3 evőkanál cukorral és vízzel. A fehérjét felverjük egy csipet sóval, majd a maradék 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kikevert sárgájába beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojásfehérje habból kiveszünk egy keveset, és fellazítjuk vele a tésztát. Apránként beleforgatjuk a többi habot is óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön össze.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe (33 x20 cm) simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta!) Kiborítjuk a tepsiből, és rácson teljesen kihűtjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, egy keveset habzsákba töltünk belőle a díszítéshez. Az epreket megmossuk, félreteszünk belőle egy keveset a díszítéshez.
  5. A maradék epret a nádcukorral és a zselatinnal botmixer segítségével pürésítjük.
  6. Az eperpürét és a tejszínt összekeverjük, és a kihűlt piskótára kenjük. A félretett tejszínnel és eprekkel díszítjük.
  7. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém meg dermedjen. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk. 

 

Megjegyzés

A piskótát most egy tejszínes-eperhabos krémmel készítetem el és gyönyőrű eprszemekkel díszítettem. Csodás ízharmónia. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss