Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperhab-torta

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg rétesliszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • eperdzsem a tészta kenéséhez
  • 50 dkg eper
  • 1 csomag vanília ízű krémpor
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 2 tojásfehérjét habbá verünk, majd a sárgájukat egyenként belekeverjük. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, 7 dkg réteslisztet, 5 dkg olvasztott margarint, és egy kikent tortaformába töltjük.

Forró sütőbe toljuk, szép pirosra sütjük, majd az eperdzsemmel megkenve a formában hagyjuk kihűlni.

50 dkg epret megmosunk, és kb. 20 dekányi szép szemet félretéve a többit kis kockákra vágjuk. A vanília ízű krémport 3 dl tejjel kikeverjük, 10 percig állni hagyjuk, majd újból kikeverve 2 dl kemény habbá vert tejszínt adunk hozzá. Végül az apróra vágott eperrel összekeverjük, és az eperízzel megkent tésztalapra simítjuk.

Tálalásig hűtőbe tesszük, végül habbá verünk 2 dl tejszínt 1 evőkanál porcukorral, és a habbl, valamint a félretett eperszemekkel díszítjük a tortát.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss