Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperdzsem II.

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az eperszemeket tésztaszűrőbe téve, bő vízbe mártogatva megmossuk, lecsurgatjuk és leszárazzuk.

Lábasba rétegezve tesszük megszórva cukorral. Legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd a levet leöntjük, szörpként fogyaszthatjuk. Az epret erős tűzön, gyakran kevergetve sűrűre főzzük.

Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, száraz dunsztba tesszük, és hagyjuk
kihűlni.

Megjegyzés

Főzés közben óvatosan kevergessük, hogy a szemek ne törjenek össze. Tartósítószer nélkül is eláll, a cukor konzerválja. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss