Elkészítés: A 6 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt, végül a habbá vert tojásfehérjét. Két egyenlő részre osztjuk a krémet. A likőrt felhigítjuk egy kevés eper szörppel, megöntözzük vele a piskota mindkét oldalát. Ha egy kicsit megpuhult, tortacikkekre vágjuk. Egy mélyebb üvegtálat kibélelünk a hegyükkel a tál alja illetve közepe felé mutató piskótaszeletekkel, 1-1 cm közt hagyva az egyes cikkek között, majd belesimitjuk a vaníliás krémet, ügyelve, hogy a krém jól kitöltse a szeletek közti részt. Mélyhűtőbe teszük, amíg a krém keményre fagy. Ekkor belesimítjuk az eperkrémet, és tálalásig visszateszük a mélyhűtőbe.Tálalás előt kivesszük, üvegtálra borítjuk. Díszítésként a tetejét megöntözzük szörppel és tejszínhabbal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre