Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eperbomba III.

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott epret lecsepegtetjük, kicsumázzuk. 20 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit egy jókora tálban villával pépesre-darabosra törjük, majd meghintjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, valamint a likőrrel.

A zselatint 1,5 dl vízbe beáztatjuk. Egy 18-20 cm átmérőjű, kb. 1,8 liter űrtartalmú, gömbölyded tálat kibélelünk fóliával úgy, hogy a tál szélén túllógjon.

5 dl tejszínt kemény habbá verünk. A zselatint felmelegítjük, és hozzáadunk 3 evőkanál eperpépet, majd állandóan keverve az egészet az eperpéphez adjuk. Kanalanként beletesszük a tejszínhabot, elkeverjük, majd a fóliával bélelt tálba öntjük. A tetejét befedjük a babapiskótával, a fóliát ráhajtjuk, és 5-6 órát hűtőben tartjuk.

A tortát lapos tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, majd keményre vert tejszínhabbal és eperszemekkel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss