Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eper-kecskesajt-sonka saláta

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldsalátát megmossuk, megszárítjuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, negyedekbe vágjuk. A kecskesajtot kisebb darabokra tördeljük.
  2. A balzsamecetet a mézzel és egy kevés sóval és borssal egy kis edényben sűrűre, szirupossá forraljuk.
  3. Az összeállításhoz egy nagy tálra helyezzük a salátaleveleket. Elrendezzük rajta a sonkaszeleteket, az eperdarabokat és a kecskesajtot. Megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olivaolajjal és a balzsamecetes redukcióval.


Megjegyzés

Ha nincs serranó sonkánk, akkor ízlés szerint helyettesíthetjük bármilyen levegőn szárított sonkával.
Még izgalmasabbá tehetjük a salátát, ha valamilyen extra mézet használunk. (pl. levendula méz) - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss