Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel epret!

default user icon
MME
Ez a finom, szív alakú gyümölcs sokkal több, mint egy édes finomság. Az eper rendelkezik a legmagasabb tápanyag tartalommal, ezért ez a "gyümölcsök királynője". Az alábbiakban felsoroljuk egyes egészségügyi előnyeit ennek a lédús gyümölcsnek és meglátjátok, még szívesebben adjátok majd hozzá az étrendetekhez!

1. segít küzdeni a rák ellen

Az eper tele van antioxidánsokkal, amelyek akadályozzák a tumor növekedését. Segít a szervezetben fellépő gyulladás csökkentésében, és felturbózza  immunrendszerünket, ami a szervezetünk legfontosabb védelme.

2. elősegíti a szemed egészségét

Az eper antioxidáns tartalma elősegítheti a szürkehályog kialalkulásásnak megelőzését. Edd rendszeresen, így csökkentve a látásvesztés kockázatát.

3. fiatalítja a bőrt 

Az eperben van egy ellaginsav nevű antioxidáns, ami megvédi a rugalmas rostokat a bőrünkben, így megakadályozzák a megereszkedést. A C-vitamin létfontosságú a kollagén termeléséhez, ami elősegíti a bőr rugalmasságát, így a C-vitaminban gazdag ételek - mint az eper - fogyasztása fiatalabb bőrt eredményez.

4. felturbózza a memóriád

Az eperben található anticiánok jelentősen növelik a rövidtávú memória hatékonyságát, így azok, akik hajlamosak könnyebben elfelejteni dolgokat, természetes úton orvosolhatják problémájukat, csupán napi két adag eper elfogyasztásával.

5. szabályozza a vérnyomást

Az eper magas káliumtartalma vérnyomásszabályozó, valamint a vérképzésben is szerepet átszik. Segíti a gyulladás és a magas vérnyomás csökkentését, így könnyen megszerezheti a leginkább szívbarát gyümölcscímkét!

6. segít a fogyásban 

Az eper az egyik legkevesebb kalóriát tartalmazó és zsírmentes gyümölcs. Alacsony nátrium- és cukortartalma miatt erősen ajánlott a fogyasztása diéta alatt. 

7. előnyös a fogyasztása terhesség alatt

A folsav fontos a terhes nők számára, és ehhez az eper kiváló forrás. A vizsgálatok szerint ez a speciális vitamin bevitele kimondottan szükséges a terhesség korai szakaszában.

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA 30 NAPIG NEM ISZOL MÁST, CSAK VIZET >>>

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA GYORSKAJÁT ESZEL >>>

EZEKRE A VITAMINOKRA VAN A LEGNAGYOBB SZÜKSÉGÜNK A NYÁRON! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss