1. segít küzdeni a rák ellen
Az eper tele van antioxidánsokkal, amelyek akadályozzák a tumor növekedését. Segít a szervezetben fellépő gyulladás csökkentésében, és felturbózza immunrendszerünket, ami a szervezetünk legfontosabb védelme.
2. elősegíti a szemed egészségét
Az eper antioxidáns tartalma elősegítheti a szürkehályog kialalkulásásnak megelőzését. Edd rendszeresen, így csökkentve a látásvesztés kockázatát.
3. fiatalítja a bőrt
Az eperben van egy ellaginsav nevű antioxidáns, ami megvédi a rugalmas rostokat a bőrünkben, így megakadályozzák a megereszkedést. A C-vitamin létfontosságú a kollagén termeléséhez, ami elősegíti a bőr rugalmasságát, így a C-vitaminban gazdag ételek - mint az eper - fogyasztása fiatalabb bőrt eredményez.
4. felturbózza a memóriád
Az eperben található anticiánok jelentősen növelik a rövidtávú memória hatékonyságát, így azok, akik hajlamosak könnyebben elfelejteni dolgokat, természetes úton orvosolhatják problémájukat, csupán napi két adag eper elfogyasztásával.
5. szabályozza a vérnyomást
Az eper magas káliumtartalma vérnyomásszabályozó, valamint a vérképzésben is szerepet átszik. Segíti a gyulladás és a magas vérnyomás csökkentését, így könnyen megszerezheti a leginkább szívbarát gyümölcscímkét!
6. segít a fogyásban
Az eper az egyik legkevesebb kalóriát tartalmazó és zsírmentes gyümölcs. Alacsony nátrium- és cukortartalma miatt erősen ajánlott a fogyasztása diéta alatt.
7. előnyös a fogyasztása terhesség alatt
A folsav fontos a terhes nők számára, és ehhez az eper kiváló forrás. A vizsgálatok szerint ez a speciális vitamin bevitele kimondottan szükséges a terhesség korai szakaszában.