Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eper-citrom dzsem

MME MME
4/5
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A citromot vastagon meghámozzuk, és kifilézzük, azaz a fehér hártyát eltávolítjuk, a gyümölcshúst kivágjuk. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, szárát kiszedjük, apróra vágjuk, és a citrommal együtt lemérjük (1,25 kg legyen).

Elkészítés: A gyümölcsöket fazékban alaposan összekeverjük a zselírozó cukorral. Folyamatos kevergetés mellett erős tűzön felforraljuk, és három percig állandóan kevergetve rotyogtatva főzzük, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a rumot, és a habot leszedjük. A dzsemet azonnal az előkészített, csavaros tetejű üvegekbe töltjük (színültig), lezárjuk, majd körülbelül öt percre fejtetőre állítjuk.

Ezek is érdekelhetnek