Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Biztató szennyvízadatok: ezekben a városokban csökkent a koronavírus-koncentráció

default user icon
MME
Enyhén csökken a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve a honlapján.

Azt írták, a 35. héten a vizsgált városok többségében alacsony volt a koronavírus koncentrációja, Budapesten és Szegeden csökkent, míg Szolnokon enyhén emelkedett.

A mért koncentrációk Budapest agglomerációs településeinek közös mintájában, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden és Szombathelyen a mérsékelt, míg a többi 13 város esetében az alacsony tartományba esnek - tették hozzá.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy a szennyvízadatok hétről hétre tapasztalható ingadozása - enyhe emelkedése, illetve csökkenése - a relatíve alacsony betegszámokból ered.

A járvány újbóli felerősödésének megakadályozása érdekében kiemelten fontosnak nevezték, hogy azok is oltassák be magukat, akik eddig még nem kérték a koronavírus elleni védőoltást.

A legfrissebb adatok

Szeptember 8-án három beteg meghalt és újabb 246 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 825 831 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 530 279-en a második, 438 000-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 814 064-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 077-re, a gyógyultaké 778 401-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 5586. Kórházban 208 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 26-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 2212-en vannak, a mintavételek száma 6 651 684.


Ezek is érdekelhetnek

Friss