Kezdődik a dinnyeszezon: ennyibe kerül most a Lidlben a népszerű nyári gyümölcs

Görögdinnye-rajongók figyelem! Jövő hétvégétől érkezik a Lidlbe a magyar termelőktől származó nyári gyümölcs, és ezzel hivatalosan is elkezdődik a várva várt dinnyeszezon.

A hazai beszállítók előreláthatólag június 21-én kezdik meg a görögdinnyék transzportját a Lidl Magyarország négy logisztikai központjába, így július elején az üzletlánc már teljes mértékben le tudja fedni a belföldi igényeket. A vásárlói szokások alapján a legnépszerűbb továbbra is a normál magos görögdinnye, de mellette a mag nélküli, a mini és a sárga bélű fajták is igen kelendők. 

A magyar termelők szerint zamatos, édes termés várható, ha az időjárás a továbbiakban is a termesztésnek megfelelően alakul – írja a Ripost.

„A magyar dinnyékkel nemcsak az itthoni boltok polcain találkozhatnak a vásárlók, hanem összesen öt európai ország Lidl-áruházaiban is. Az Agrárminisztérium minden olyan kezdeményezésben partner, amely a honi termelőket segíti, és bízunk abban, hogy a továbbiakban még több hazai termelésű és előállítású élelmiszer esetében valósulnak meg ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések” – mondta dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.

A diszkontlánc beszállítói programja keretében ma már több mint 500 hazai beszállítóval dolgozik együtt, akiknek köszönhetően több mint 4500 kiváló minőségű, kedvező árú hazai terméket kínál vásárlóinknak.
Ha pedig már most is szeretnél görögdinnyét enni, akkor érdemes tudnod, hogy a Lidl akciós ajánlatai között ott szerepel ez a népszerű, zamatos gyümölcs is, aminek kilóját 499 forint helyett, 349 forintért veheted meg. A kedvezményes ajánlat június 16-ig érvényes. 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss