Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 dolog, amire a fahéjat használhatod a sütésen kívül!

A fahéj nemcsak, hogy nagyon egészséges és markáns ízével különlegessé teszi az ételeket, de az ízesítésen kívül még rengeteg dologra használható a ház körül!
Elűzi a szúnyogokat

Mi a legtöbben imádjuk a fahéj illatát, a szúnyogokat azonban kifejezetten taszítja, úgyhogy remekül használható ellenük. Például készíthetünk egész fahéjból dekorációt a kerti vagy a balkon asztalra, vagy csak szétszórhatjuk a kertben, vagy az erkély kaspóiban, cserepekben, néhány helyen. Így a fahéj illata hamarosan már nem csak a karácsonyhoz, de a nyári estékhez is társítható lesz a számunkra.

Távol tartja a hangyákat

Ahogy a szúnyogok, úgy a hangyák sem szeretik a fahéj illatát, tehát miattuk is érdemes lehet szétszórni a kertben, vagy célirányosan elhelyezni a lakásban. A legjobb, ha megfigyeljük a hangyák útvonalait és direkt oda rakjuk a fahéjdarabokat.

Táplálja a gyökereket

A fahéj a palánták ültetésekor jól jöhet. Mielőtt elültetnénk a növényt, mártsuk vízbe a gyökerét és szórjuk be fahéjjal, így rengeteg plusz tápanyaghoz jut és sokkal gyorsabban nő majd!

Gyógyítja a növények sérüléseit

Nem csak a palántákon segíthet, hanem a sérült növényeken is: csak be kell szórni fahéjjal a sérülés, törés helyét, ha tudjuk, kötözzük ösze az eltört részeket. Az hamarosan lezáródik majd, nem tud tovább romlani az állapota és gyorsabban is regenerálódik.

Szagtalanít

A fahéj nemcsak, hogy illatosít, de a kellemetlen szagokat is eliminálja. Ha gyorsan meg akarunk szabadulni például az ételszagtól, nincs más dolgunk, mint egy edényben lassú tűzön egy kevés cukrot és fahéjat melegíteni. A szagokat hamar illatok váltják majd fel! Fertőtlenítő és szagsemlegesítő hatásának köszönhetően nem csak a lakásban képes gyorsan megszüntetni a szagokat, hanem a szájban is. Aki jól bírja a markáns ízt, az magában is fogyaszthat egy csipetet a fahéjból, de teába szórva is fogyasztható, de öblögetni is lehet vele!

Segít megőrizni a káposzta színét

Szeretnéd, hogy a lilakáposzta színe főzés után is megmaradjon? Csak adj hozzá egy icipici csipetnyi fahéjat! Ilyen kis mennyiség az étel ízét nem fogja befolyásolni, viszont a szép élénk színét segít megtartani.

A FAHÉJTÓL A VANÍLIÁIG: ÍGY GYÓGYÍT A 6 LEGFINOMABB KARÁCSONYI FŰSZER! >>> 
7 FŰSZER, AMI BOMBA FORMÁBA HOZ A BIKINISZEZONRA >>> 
9 FAHÉJAS SÜTI, AMINEK AZ ILLATA AZONNAL BETÖLTI A KONYHÁDAT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss