Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Empanadas

MME MME
4 4.3/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 1 nagy fej finomra vágott hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl marhahúsleves vagy víz
  • 25 dkg darált marhahús
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál őrölt csípős paprika
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • bors
  • 2 keményre főtt tojás
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • kevés víz

Elkészítés

Elkészítése: A mazsolát 10 percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. Közben a hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd felöntjük a levessel, hagyjuk párolódni. Időközben hozzáadjuk a leszűrt mazsolát és a fűszereket, és addig főzzük, ameddig a lé elpárolódik.

A tésztához a lisztet, a vajat és a sót egy nagy tálban összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható legyen. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 10-15 centi átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A körök közepébe tölteléket halmozunk, majd felaprított főtt tojást teszünk. Félbehajtjuk a tésztát, és a széleit jól összenyomkodjuk. Az ujjunkkal vagy villával díszíthetjük a tésztát.

Forró sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük, melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss