Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Emeletes Pavlova torta

75 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 5 db tojásfehérje ("M"-es)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tk kukoricakeményítő
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg GM csoki
  • 0,5 l decorhab alap
  • A tetejére:
  • 1 db gránátalma kikapart magjai
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • csokiforgács

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket elektromos habverővel habbá verjük, majd kanalanként adagolva a porcukrot, tovább verjük, míg szép fényes habot kapunk. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt is.
  2. Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk és két kb 30 cm átmérőjű kört rajzolunk rá, a papírt megfordítjuk, és a masszát a 2 körbe kenjük. Előmelegített 150 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd az ajtót résnyire nyitva hagyva, hagyjuk kihűlni.
  3. A  csokit vízgőz felett megolvasztjuk, a habalapból habot verünk. A felolvadt, de nem forró csokit a habba csurgatjuk, összekeverjük. Az egyik habcsók lapot tortatálra tesszük, és rákenjük a csokis krém felét, gyümölcsökkel kirakjuk, majd a másik hablapot rátesszük, megkenjük a krémmel, gyümölcsökkel kirakjuk, végül csokit reszelünk rá. 

PAVLOVA TORTA GYÜMÖLCSÖKKEL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss