Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a krémhez keverem, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm - az alsót nagyobba, a felsőt kicsibe. 150 fokon tűpróbáig sütöm.
A tejszínt egy kevés porcukorral kemény habbá verem, és az összeturmixolt epret beleforgatom.
Ha megsült a piskóta, 3 felé vágom, és megkenem az epres tejszínnel. Ezután a kicsit a nagy piskóta közepére helyezem és kívülről megkenem tejszínnel.
Díszíteni lehet fondant virágokkal és masnival ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre