Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Emeletes epres torta

60 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alsó piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • A felső piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • A krémhez:
  • 1 liter habtejszín
  • ízlés szerint porcukor
  • 25 dkg eper

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a krémhez keverem, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm - az alsót nagyobba, a felsőt kicsibe. 150 fokon tűpróbáig sütöm.

A tejszínt egy kevés porcukorral kemény habbá verem, és az összeturmixolt epret beleforgatom.

Ha megsült a piskóta, 3 felé vágom, és megkenem az epres tejszínnel. Ezután a kicsit a nagy piskóta közepére helyezem és kívülről megkenem tejszínnel.

Díszíteni lehet fondant virágokkal és masnival ízlés szerint.

Ezek is érdekelhetnek

Friss