Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Emeletes diós

75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az alsó réteghez összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk a sóval, a sütőporral, a tojással, a porcukorral és a tejföllel. Kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk.
  2. A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük baracklekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.
  3. A felső réteghez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot és a sütőporos lisztet. Ráöntjük a diós réteg tetejére, majd 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.

Megjegyzés

Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni. Bármilyen alkalomra ajánlom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss