Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyoróvajas-baconös szendvics és fasírt tükörtojással: döbbenet mit evett Elvis reggelire!

Hányszor hallottuk, hogy reggelizz úgy, mint egy király! De vajon mit evett reggelire a legnagyobb király, Elvis Presley?

Elvis Presley állítólag maga mondta egyszer, hogy az élet örömei közül számára már csak az evés maradt. Három szakácsot alkalmazott a memphisi otthonában, és 14 éven keresztül Mary Jenkins Langston uralkodott a konyhájában. A szakácsnő 1984-ben megjelent visszaemlékezéseiből kiderül, hogy noha a Király megengedhette volna magának a legdrágább egészséges ételeket, mindvégig ragaszkodott a gyermekkorában megszokott hagyományos déli ízekhez.

Fiatal éveiben Elvis sokat nélkülözött, és néha mókushúst ettek, hogy ne haljanak éhen. Talán azért habzsolt annyit felnőttkorában, hogy kárpótolja magát. Mary gyakran ágyba vitte neki a reggelit egy tálcán. Hihetetlen étvággyal, mindenből king size adagot fogyasztott. Szerette a házi péksüteményt, a vajas kekszet, a fűszeres húspogácsát, a rántottát négy tojásból és a sült szalonnát, némi sült krumplival kiegészítve. Legendás kedvence volt a baconös-mogyoróvajas-banános szendvics. Reggelire, hajnali kettőkor vagy napközben bármikor olyan mohón falta, hogy a karjára csorgott a vaj. Nem csoda, hogy érszűkület, magas vérnyomás és szívproblémák is közrejátszottak a halálában.


Szintén sokáig főzött a Presley családra Gracelandben a több szakácskönyvben is közreműködő Nancy Rooks. Tőle tudjuk, hogy a Király általában hajnali ötkor reggelizett. A nap folyamán máskor is szívesen falatozott az ágyban, és gyakran kért a hálószobájába kockákra vágott sárga- és görögdinnyét.

Híres emberek híres kedvenceinek történetét megtalálod itt! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss