A húst és a zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, felaprítjuk és a karfiol kivételével beletesszük egy nagy fazékba. Hideg vizet engedünk rá (kb. 10-15 cm-re lepje el a víz a hozzávalókat).
Mérsékelt tűznél elkezdjük főzni, ha felforrt, leszedjük a habját és megfűszerezzük. Kis lángon főzzük tovább, 1,5 óra múlva hozzáadjuk a karfiolokat rózsáira szedve, és készre főzzük.
Leszűrjük, külön válogatjuk a húst és a zöldségeket. A visszamaradt levesnek egy részétbehabarjuk a tejszínnel. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és felforraljuk. Finom metélttel, apró tésztával vagy grízgaluskával tálaljuk. A húst és a zöldségeket is mellé kínáljuk. Friss petrezselyemlevéllel díszítjük.