hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baj van! Eltűnt a Pilóta keksz a boltokból - ez az oka!

default user icon
MME
Szinte teljesen eltűnt a boltokból a Pilóta keksz, a gyártó az ágazatot sújtó csomagoló- és alapanyaghiánnyal magyarázza a magyarok második legkedveltebb kekszének - valószínűleg tartós - készlethiányát.

"A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány okozzák” - írta a hvg.hu megkeresésére Mondelez Hungária Kft., miután a portálnak több olvasója jelezte: hiába keresték, nem találták a boltokban a kedvenc kekszüket, és a piaci árusoktól is az utolsó dartabokat hozták el. A Pilóta kekszet - a szendvicskekszet - 16 éve Székesfehérváron gyártják, jelenlegi tulajdonosa a Mondelez Hungária Kft.


Mayer Gábor, a kft. ügyvezető igazgatója a hvg.hu -nak hangsúlyozta: a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszet érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem.

„A Mondelez Hungária mindent megtesz azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb, a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára” – tette hozzá.

Korábban egy másik klasszikus magyar édességgel, a Balaton szelettel esett meg ugyanez, bár ott az ok egészen konkrétan az ukrán háború volt: a nápolyit ugyanis Lvivben gyártották, amelynek működését a Nestlé biztonsági okokból egy időre leállította, majd később Lengyelországba szervezték át. 

Ha valaki úgy érzi, hogy egy percet sem bír ki tovább a pilóta-íz nékül, az jobban teszi, ha nem vár tovább, és elkészíti maga - íme a házi Pilóta keksz receptje!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg finomliszt
  • tej, hogy a tészta összeálljon
  • 2 ek kakaópor

A krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg csokoládé
  • rumaroma
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)

 

Elkészítése:

  1. A tojást a margarinnal és a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, átszitált lisztet, majd kevés tejjel összegyúrjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk, az egyik sárga marad, a másik felébe kakaót szórunk. 3 mm-re nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk, kb. 4 cm átmérőjűre.
  3. Kikent, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokos előmelegített sütőben (egymástól kissé távol helyezve) 8-10 percig sütjük őket.
  4. A krémhez valókat a vaj vagy margarin kivételével lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat belekeverjük, ha elolvadt és kocsonyásodni kezd, habosra keverjük.
  5. Egy sárga és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss