Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Liptai Claudia alig bírta abbahagyni a nevetést: ez történt a Mestercukrász első részében

default user icon
MME
Elstartolt a Konyhafőnök várva várt, édesszájú testvérműsora, a Mestercukrász az RTL Klubon. Már az első rész bőséggel tartogatott drámai pillanatokat: volt, aki rögvest elkápráztatta a zsűrit a kreációival, volt, aki megnevettette őket, és volt, akinek a legnagyobb igyekezete ellenére is csak egy rém ronda tészta- és krémkupacot sikerült megalkotnia.

A Mestercukrászban a versenyzők minden adásban két feladatot kapnak, és a leggyengébben teljesítő a nap végén kiesik.

Az elődöntő első napján nyolc versenyző állt a pultok mögé: Roland, Zsüliett, Dodi, Ottó, Nóra, Diána, Ádám és Zsizsi. Első feladatuk saját bemutatkozó desszertjük elkészítése volt. A Mestercukrász séfjei a bemutatkozó desszertek készítése közben körbejártak a konyhában, akárcsak Sárközi Ákos és Rácz Jenő A Konyhafőnökben, és segítettek, ahol tudtak.

Meglepetések a Mestercukrász első adásában

A kóstolásnál azért érték meglepetések a zsűrit és a műsorvezetőt. Miután Liptai Claudia belekóstolt Ottó kalap formájú tortájába, köpni-nyelni nem tudott döbbenetében. A versenyző olyat alkotott, amit a műsorvezető addig még sosem tapasztalt: 

A 2,5 órás küzdelmet Ádám nyerte, így ő a második feladatnál előnnyel indulhatott. Ebben a fordulóban a versenyzőknek Enzsöl Balázs pályafutásának egyik ikonikus tányérdesszertjét, a kilenc elemből álló Fox tart-ot kellett szimultán elkészíteniük a cukrászséffel.

A verseny első kiesője

Ádám előnyként készen kapta a tart egyik elemét, emellett egyik versenytársa munkáját nehezíthette is. Dodira esett a választása, akinek így két tart-ot kellett elkészítenie a rendelkezésre álló 120 perc alatt.

Az első nap végén Zsüliett és Diána került a kiesés szélére, közülük Diáról ítélte úgy a zsűri, hogy el kell hagynia a versenyt, aki egy egyszarvút ábrázoló tortát szeretett volna elkészíteni bemutatkozó desszertként, azonban semmi sem úgy alakult, ahogy azt eltervezte, és a végeredmény ehetetlen lett.

ENNYIT KASZÁL A MESTERCUKRÁSZ GYŐZTESE! KEZDŐDIK AZ ÉDESSZÁJÚ KONYHAFŐNÖK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss