Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így mentsd meg az elsózott ételt - 5 szuper konyhai trükk

Elsóztad a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elsózott ételt.

1. Átszűrt levesekhez először próbáljunk meg néhány dl vizet önteni, már a hígítás is segíthet rajta.

2. Keverjük az elsózott levesbe nyers tojásfehérjehabot, és ha megkocsonyásodott, emeljük ki. A tojásfehérje ugyanis magába szívja a felesleges sót.

3. Rántott vagy habart levesekbe reszeljünk nyers krumplit, forraljuk fel, majd vágjunk bele sok friss petrezselymet és zellerlevelet.

4. Keverjünk össze 1 kávéskanál almaecetet 1 kávéskanál cukorral, és keverjük kis adagonként az ételbe, amíg a felesleges sót semlegesíti.

5. Nemcsak leves, bármely étel, pl. pörkölt sózását mérsékelhetjük fél késhegynyi szóbabikarbónával. 

MIBŐL MENNYIT VEGYÜNK, HA BULIT SZERVEZÜNK? >>> 
5 SZUPER BÖGRÉS TRÜKK, AMIT MÉG MA KI FOGSZ PRÓBÁLNI! >>> 
4 KONYHAI TRÜKK AMIT ZSENIÁLISNAK HITTÉL, PEDIG NEM AZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss