A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a többi hozzávalót is hozzáadjuk szép sorban, aztán az egészet összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyiket 1 cm vastagra kinyújtva sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával.
A tojásokat szétválsztjuk. A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük a tojásfehérjék kivételével, amit ezután habbá verve forgatunk a túrós krémhez. Az egészet ráöntjük a tésztára.
Kinyújtjuk a másik lapot is, majd rátesszük a töltelékre. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük (tűpróba!).
A tepsim mérete:25*35. A tetejére szánt tésztát én úgy csinálom, hogy egy sütőpapírra körülrajzolom a tepsit, azon nyújtom ki méretre, és ráfordítom a töltelékre, lehúzom a papírt róla, megkenem, szurkálom, sütöm.
Almával is próbáltam már, ahhoz 2 kg hámozott, szeletelt almát párolok meg cukorral, citromlével, fahéjjal, vaníliás cukorral. Kihűtöm, és ezzel töltöm a pitét.
- Gnorka
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!