Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elronthatatlan túrós pite

11 4.2/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • A szóráshoz:
  • 1 ek búzadara
  • A töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 db citrom reszelt héja
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a többi hozzávalót is hozzáadjuk szép sorban, aztán az egészet összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyiket 1 cm vastagra kinyújtva sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával.
  2. A tojásokat szétválsztjuk. A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük a tojásfehérjék kivételével, amit ezután habbá verve forgatunk a túrós krémhez. Az egészet ráöntjük a tésztára.
  3. Kinyújtjuk a másik lapot is, majd rátesszük a töltelékre. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük (tűpróba!).

11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>> 

11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

Megjegyzés

A tepsim mérete:25*35. A tetejére szánt tésztát én úgy csinálom, hogy egy sütőpapírra körülrajzolom a tepsit, azon nyújtom ki méretre, és ráfordítom a töltelékre, lehúzom a papírt róla, megkenem, szurkálom, sütöm.

Almával is próbáltam már, ahhoz 2 kg hámozott, szeletelt almát párolok meg cukorral, citromlével, fahéjjal, vaníliás cukorral. Kihűtöm, és ezzel töltöm a pitét.
- Gnorka

Ezek is érdekelhetnek

Friss