hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elronthatatlan szalagos fánk

90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), a sót és a rumot, végül a felfutatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd kb. 30 percig kelesztjük letakarva, szobahőmérsékleten.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ismét kb. 25 percig pihentetjük letakarva.
  3. Előmelegítjük az olajat. A fánkok közepébe az ujjunkkal lyukat vagy mélyedést nyomunk, és az olajba tesszük, majd fedő alatt 1 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és ismét kb. 1 percig sütjük fedő nélkül. Konyhai papírtörlőre szedjük, porcukorral és lekvárral tálaljuk.

    Még több fánk >>> 

    Túrófánkok >>> 

    Lekváros finomságok >>> 

    Kelt tészták >>> 

Megjegyzés

A kellékek (nyújtódeszka, sodrófa) se legyenek hidegek, mindennek szobahőmérsékeltűnek kell lennie, mert megfázik a tésztánk. :) Sok sikert, nekem mindig sikerül és tökéletesek.
- kortvelyzsanett

Ezek is érdekelhetnek

Friss