A sajtos pogácsa elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk egy kevés meglangyosított, cukros tejben.
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk és háromszor meghajtogatjuk a megkelt tésztát, mindig egy irányban. A hajtogatások között 30 percig pihentetjük.
Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra. Megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, (de akár köménnyel is megszórhatjuk), majd lisztbe mártott, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Miután a tepsibe tettük a pogácsákat, még 10 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt pirosra sütjük.