Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elronthatatlan karácsonyi gyümölcskenyér, a jolly joker az ünnepi asztalon - VIDEÓ

default user icon
MME
A karácsonyra készülve elmaradhatatlan a sok adventi sütemény: a mézeskalácsok, a fűszeres kekszek - no és persze a gyümölcskenyér. Nevezhetjük püspökkenyérnek is, a lényeg az édes és illatos tészta, telis-tele finom aszalt gyümölccsel, dióval és/vagy mandulával, netán csokidarabokkal.

Ne gondoljuk, hogy bonyolult vagy időigényes receptekről van szó: a különféle ízesítésű gyümölcskenyerek egyszerűen elkészíthetők, már-már elronthatatlanok, nagyon ízletesek, igen mutatósak, és fém- vagy műanyag dobozokban sokáig elállnak. 

gyümölcskenyér olyan desszert, amit alapanyagok szempontjából millió módon variálhatunk. Az olajos magok teljes tárházát fel tudjuk használni – pirítva, darálva, durvára őrölve. A gyümölcsök is változtathatók, kombinálhatók, felhasználhatjuk nyersen, kandírozva, szárítva, extrudálva - és frissen is. Mi most egy aszalt és kandírozott gyümölcsös, diós gyümölcskenyér változatot mutatunk nektek, jó sűrű, "németes" tésztával! Próbáljátok ki a klasszikus receptet!

Hozzávalók a gyümölcskenyér elkészítéséhez:

  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 6 dkg kandírozott narancshéj
  • 4 dkg kandírozott citromhéj
  • 1/2 tk sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 ek rum
  • 1 csipet só

Nézzétek meg videón is, hogyan készül pontosan az elronthatatlan karácsonyi sütemény:

 

Mutatjuk a gyümölcskenyér receptjének leírását is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss