Ne gondoljuk, hogy bonyolult vagy időigényes receptekről van szó: a különféle ízesítésű gyümölcskenyerek egyszerűen elkészíthetők, már-már elronthatatlanok, nagyon ízletesek, igen mutatósak, és fém- vagy műanyag dobozokban sokáig elállnak.
A gyümölcskenyér olyan desszert, amit alapanyagok szempontjából millió módon variálhatunk. Az olajos magok teljes tárházát fel tudjuk használni – pirítva, darálva, durvára őrölve. A gyümölcsök is változtathatók, kombinálhatók, felhasználhatjuk nyersen, kandírozva, szárítva, extrudálva - és frissen is. Mi most egy aszalt és kandírozott gyümölcsös, diós gyümölcskenyér változatot mutatunk nektek, jó sűrű, "németes" tésztával! Próbáljátok ki a klasszikus receptet!
Hozzávalók a gyümölcskenyér elkészítéséhez:
- 20 dkg liszt
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 10 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 6 dkg kandírozott narancshéj
- 4 dkg kandírozott citromhéj
- 1/2 tk sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 ek rum
- 1 csipet só
Nézzétek meg videón is, hogyan készül pontosan az elronthatatlan karácsonyi sütemény:
Mutatjuk a gyümölcskenyér receptjének leírását is.