Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elöntik Budapestet a jobbnál jobb koktélok

default user icon
MME
2020. április 5-én rendezik meg a III. Bar Show-t Budapesten, a InterContinental Hotelben. A rendezők a szakértőkön túl várják a nemes párlatok és koktélok iránt érdeklődő nagyközönséget is.

A budapesti vendéglátás és bárszakma lendületes fejlődésének és népszerűség-növekedésének köszönhetően, Berlin, Prága, Oslo és Athén után Budapesten harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Bar Show: az esemény egy modern és progresszív bárkulturális seregszemle, amely összehozza a bárélet szakmai szereplőit, valamint a bárok világa és kifinomult italkultúrája iránt érdeklődő műkedvelőket.

Minden, ami bár!

Tökéletes találkozópont ez a professzionális bartenderek, italgasztronómiában jártas fogyasztók, a vendéglátóipar, valamint a turizmus szakembereinek, hiszen a több, mint 30 kiállító között minden jelentősebb hazai italforgalmazó képviselteti magát az ismert márkákkal (pl. Diplomático rum, Plantation rum, Jim Beam, Jack Daniels, Bombay Sapphire, stb).

A III. Bar Show Budapest nem titkolt célja, hogy a rendezvény lehetőséget adjon az érdeklődőknek a bár- és italkultúrában való tájékozódásra és fejlődésre. A rendezvényen a bárélettel és bárkultúrával kapcsolatos minden információ és know how tetten érhető. Hat európai szinten ismert vendégbár gondoskodik arról, hogy a rendezvény epicentrumában a koktélok és párlatok színes világát kedvelő lendületes, aktív kikapcsolódást kereső érdeklődők is megtalálják és kóstolhassák kedvenc italaikat.

Színes programok, nem csak a szakmának

A színes program 14:00 és 21:00 óra között zajlik majd az InterContinental Hotel különböző helyszínein, ahol a nemes párlatoké (whisky, gin, rum, vodka, stb.) és koktéloké lesz a főszerep. A kóstolás mellett a nyílt előadásokon természetesen ismeretbővítésre is lesz alkalom (pl. molekuláris mixológia), illetve a zárt Masterclassokon (pl. Vladimir Nikolaev: Highballization) különleges italokat, érdekes sztorikat ismerhetnek meg az érdeklődők.

Programok, bajnokságok és díjak

A szervezők a III. Bar Show keretén belül rendezik meg a Koktél Magyar Bajnokságot, valamint a Flair Magyar Bajnokságot is. A szakmai szemináriumokon népszerű hazai és külföldi előadók segítenek eligazodni a bárélet világáról.

A résztvevők a helyszínen egy igazi „díjesőt” is átélhetnek, hiszen a szakmai zsűri a Bar Show-n nyújt át rangos díjakat az alábbi kategóriákban:

- Az Év Bárja
- Az Év Új Bárja
- Az Év Vidéki Bárja
- Az Év Bartendere
- Bárszakmai Életműdíj

A rendezvényre a standard belépő elővételi ára 7.000 Ft (2020. március 31. 24:00 óráig) A rendezvény helyszínén a belépő ára 8000,- Ft.

A belépőjegy tartalmazza:
- 1 fő részére belépő a Bar Show rendezvényre
- 4 db 500 Ft értékű italkupon
- Ingyenes részvétel a szakmai előadásokon, kivéve a Masterclass kóstolószemináriumokon, amelyekre helyszíni Masterclass-jegyvásárlás szükséges.

Ezek is érdekelhetnek

Friss