Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Élni tudni kell! Még fogyni is lehet vele...

Igazi gyöngyszemre bukkantunk a könyvesboltban: egyszerű, derűs, bölcs útmutató és receptgyűjtemény nemcsak a fogyáshoz, hanem az élet kihagyhatatlan élvezeteihez is.

Otthon olyan problémával kellett megküzdenie, ami az összes barátnője számára ismeretlen volt. Szerencsére segítségére sietett a család orvosa, egy kifogástalan úriember, akire Mireille azóta is csak Dr. Csodaként emlékezik. Fiatal lányként azért hízott meg, mert hátat fordított szülőföldje évszázados étkezési hagyományainak, és úgy fogyott vissza, hogy családja és Dr. Csoda segítségével újra fölfedezte a francia nők titkát, akik bár esznek csokoládét és isznak bort – mégsem híznak el.

Mireille ma egy hatalmas francia-amerikai pezsgőgyár igazgatója. „Semmi költői túlzás: a munkám miatt legalább háromszáz alkalommal eszem vendéglőben egy évben (tudom, nehéz munka, de valakinek ezt is el kell végeznie).”

Ezeken a - legalább háromfogásos - vacsorákon szokott fölmerülni a női üzlettársak részéről a kérdés: hogyan őrzi meg karcsúságát? Tanácsaival Mireille sok amerikai nőnek segített lefogyni, és biztatásukra írta meg A francia nők nem híznak című könyvét.

Ez az ellenálhatatlan stílusú, anekdotákkal gazdagon átszőtt kötet nem szól másról, mint a szezonális ételek valódi ízéről, a helyi piac forgatagának fölfedezéséről, sok új recept, a kenyérsütés, a legkülönfélébb borok és pezsgők kipróbálásáról és sok-sok furfangos, pofonegyszerű trükkről, amit a francia nők régóta ösztönösen művelnek kis energia- és időbefektetéssel, hamisítatlan francia eleganciával.

 

 

 

Mireille GUILIANO:

A francia nők nem híznak
A boldog táplálkozás titkai

Athenaeum, 2006.
2890,- ft

Ezek is érdekelhetnek

Friss