Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Döbbenetes pimaszság: valaki a ládával együtt elvitte az összes ingyen cseresznyét Délegyházán

Országszerte sok helyen működnek becsületkasszák, sőt vannak olyan kistermelők, akik a felesleget akár ingyen is odaadják annak, akinek szüksége lehet rá. A nemes kezdeményezéseket azonban mindig van, aki pimasz módon kihasználja.

Az országban több helyen léteznek becsületkasszás "piacok". Ezeknél a rendszerint útszéli bódéknál friss zöldségeket és gyümölcsöket kínálnak a láthatatlan árusok, cserébe a kihelyezett kasszába némi jutalmat várnak. Előfordult már sajnos, hogy minden termény elfogyott, a becsületkassza azonban üres maradt, de ez csak ritka, kirívó eset, ugyanis rendszerint jól működnek a nemes kezdeményezések.

Egyes termelők akár ingyen is kínálják a felesleges terményeket, sőt nem egyszer ruhák, könyvek és bútorok is így cserélnek gazdát. Délegyházán működik egy adományozós csoport, ahol gyakran cserélnek gazdát a feleslegessé vált, de még jócskán használható ruhák, szerszámok, használati cikkek, melyekért pénzt nem szabad kérni. A csoportba a napokban valaki feltöltött egy képet, miszerint ingyen kínál cseresznyét, egy kérése volt csak a feltöltőnek, hogy aki visz belőle, az másnak is hagyjon. Nos ezt nem sikerült valakinek teljesítenie.

A poszt feltöltése után alig pár órával már jött is a komment a döbbenetes pimaszságról, miszerint valaki nemcsak a cseresznyéket, de a ládát, sőt a táblát is elvitte, melyen az üzenet szerepelt. A Sokszínű Vidék megkereste a felajánlót, Emesét, aki röviden így nyilatkozott:

"Nem volt bennem semmi rossz érzés a történettel kapcsolatban, inkább megdöbbentem, mert a környéken eddig nem ezt a mentalitást tapasztaltam. Mindenesetre elgondolkodtató, és csupán bízni lehet abban, hogy a jó példáknak, a nemes kezdeményezéseknek nem vet gátat az emberi gyarlóság."

Borítókép: Facebook

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss