Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ellenállhatatlan gombás melegszendvics

Legyen szó egy bőséges reggeliről vagy egy kiadós vacsoráról, ez a pikáns szendvics biztosan megállja helyét. Gyorsan, könnyen elkészíthető, mégis ritkán jut eszünkbe gombás melegszendvicset készíteni. Ha megérzed a hagymán pirított gomba illatát, te is elhiszed: érdemes többször beiktatni a napi menübe ezt a receptet.

A gomba az egyik kedvenc eledelem. Szerintem nincs olyan formája, amit ne szeretnék. Volt már, hogy nekiálltam gombapaprikást csinálni, de amikor pirítottam a hagymával, annyira megkívántam, hogy hagytam a csudába  a gombapörköltet, és hasonló melegszendvics feltét lett belőle. Ezt most nem szórtam meg sajttal, de gondolom senkit nem kell meggyőznöm arról, hogy a sajt csak javíthat a melegszendvicsen, szóval legyetek bátrak, falánkok, és szórjátok meg gazdagon reszelt sajttal, vagy tegyetek rá egy-két szelet mozarellát. :)

 Hozzávalók (4 személyre):

6 ek olívaolaj
4 szelet kenyér
400 g sampinyongomba
2 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem

bors
csilipehely
½ db lime

 
1. Egy kisebb serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolaj felét, és pirítsuk rajta aranyszínűre a kenyérszeletek mindkét oldalát. Ezután szedjük ki mindet.

2. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a megmaradt olívaolajat, és pirítsuk-pároljuk rajta a megtisztított, felszeletelt gombafejeket 5 percig. Keverjük hozzá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a petrezselyem lecsipkedett, felaprított leveleit, és pirítsuk együtt további néhány percig. Azután húzzuk le a tűzről, és ízesítsük egy kevés sóval, borssal, csilipehellyel, valamint a lime kifacsart levével. Végül osszuk el a keveréket a pirítósokon.

További csodálatos gombás receptkék:
Gombás sertésszelet
Borsos-gombás tészta
Cukkinis-gombás tészta

Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 260 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss