Legyen szó egy bőséges reggeliről vagy egy kiadós vacsoráról, ez a pikáns szendvics biztosan megállja helyét. Gyorsan, könnyen elkészíthető, mégis ritkán jut eszünkbe gombás melegszendvicset készíteni. Ha megérzed a hagymán pirított gomba illatát, te is elhiszed: érdemes többször beiktatni a napi menübe ezt a receptet.
A gomba az egyik kedvenc eledelem. Szerintem nincs olyan formája, amit ne szeretnék. Volt már, hogy nekiálltam gombapaprikást csinálni, de amikor pirítottam a hagymával, annyira megkívántam, hogy hagytam a csudába a gombapörköltet, és hasonló melegszendvics feltét lett belőle. Ezt most nem szórtam meg sajttal, de gondolom senkit nem kell meggyőznöm arról, hogy a sajt csak javíthat a melegszendvicsen, szóval legyetek bátrak, falánkok, és szórjátok meg gazdagon reszelt sajttal, vagy tegyetek rá egy-két szelet mozarellát. :)
Hozzávalók (4 személyre):
6 ek olívaolaj 4 szelet kenyér 400 g sampinyongomba 2 gerezd fokhagyma ½ csokor petrezselyem só bors csilipehely ½ db lime
1. Egy kisebb serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolaj felét, és pirítsuk rajta aranyszínűre a kenyérszeletek mindkét oldalát. Ezután szedjük ki mindet.
2. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a megmaradt olívaolajat, és pirítsuk-pároljuk rajta a megtisztított, felszeletelt gombafejeket 5 percig. Keverjük hozzá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a petrezselyem lecsipkedett, felaprított leveleit, és pirítsuk együtt további néhány percig. Azután húzzuk le a tűzről, és ízesítsük egy kevés sóval, borssal, csilipehellyel, valamint a lime kifacsart levével. Végül osszuk el a keveréket a pirítósokon.