Elkészítése: Az élesztőt megkeleszted szokás szerint. A sajtot úgy reszeled úgy, hogy ha a turmixkeverőbe teszel fél csészényi lisztet és ugyanannyi sajtot kis darabokban. Ez egy pár pillanat alatt olyan lesz, mint a liszt, és kitűnően le van a sajt reszelve! Elektromos keverővel a sajtos lisztet elkevered a fűszerekkel és a margarinnal úgy, hogy úgy nézzen ki, mint sok kis apró borsószem. Akkor hozzávegyíted a tojássárgákat és az élesztős tejet. Lehet, hogy kell még egy nagyon kevés tej bele, hogy jó könnyű tésztát kapj. Ennek nagyon puhának kell lennie. Megkeleszted a duplájára, majd háromszor nyújtod és hajtogatod félóránként, mint a leveles tésztát. Ez a legfontosabb, mert ezért lesz ropogósan könnyű és leveles (itt van a titok!). Kinyújtod, kiszaggatod nagyon picikékre, bekened tojással vagy tojásfehérjével, lehet egy kis sajtot szórni a tetejébe, de ez el is maradhat. Kelés után szép aranysárgára megsütöd.
Sütő hőmérséklete: 190 fok
Idő: 20-23 perc
Készül: legalább: 60-70 pogácsa
Lehet a fele mennyiségből is készteni, de nem éri meg, mert lehet jól fagyasztani. Mikor fogyasztani akarod, akkor tedd a mikroba, és úgy állítsd be a mikrót, hogy 2 pogácsa 20 mp. Ennyi idő alatt felmelegszik úgy, mintha most sütötted volna.