Elhunyt a férfi, aki 30 napig csak mekit evett

Emlékszel még Morgan Spurlockra? A férfi húsz évvel ezelőtt a Super Size Me című dokumentumfilmjével vált ismertté, aki ezzel próbálta felhívni a nézők figyelmét arra, hogy milyen veszélyei vannak a gyorséttermi ételeknek.

Azonban most rendkívül tragikus hír érkezett róla, ugyanis az 53 éves amerikai dokumentumfilm-rendező és televíziós producer rák betegségben szenvedett, de nem bírta tovább a küzdelmet, pár nappal ezelőtt elhunyt. 

„Szomorú nap volt, amikor elbúcsúztunk Morgan bátyámtól” – mondta Craig Spurlock, aki testvérével több projekten is dolgozott. Hozzátette: „Morgan nagyon sokat adott művészetével, ötleteivel és nagylelkűségével. A világ egy igazi kreatív zsenit, egy különleges embert veszített el. Nagyon büszke vagyok, hogy együtt dolgozhattam vele.”

A siker nem maradt el

Spurlock a „Super Size Me” című dokumentumfilmjével lett világhírű, amelyben 30 napon keresztül kizárólag a McDonald’s-ban kapható ételeket fogyasztotta. A kísérlet során nem utasíthatta vissza a szuperméretű menüket sem, emellett kevesebbet sportolt, hogy életmódja minél inkább hasonlítson egy átlagos amerikaiéhoz. A 30 napos eszetlen étkezésnek meg lett az eredménye: Spurlock 25 kilót hízott, depressziós lett, valamint májműködési zavarai lettek.
Viszont a „Super Size Me” 22 millió dollár bevételt hozott a globális mozipénztáraknál, illetve a film hatására a McDonald's időszakosan megszüntette a „szuper méretű” opcióját, Spurlock pedig Oscar-díjat kapott a legjobb dokumentumfilm kategóriában.
A Super Size Me-t követő 13 évben Spurlock további sikereket ért el Warrior Poets nevű produkciós cégével, amely közel 70 dokumentumfilmet és televíziós sorozatot készített és rendezett. 

Őszinte vallomás

2017 decemberében azonban Spurlock egy hosszú bejegyzést írt a közösségi médiában, amelyben bevallotta, hogy ő a probléma része. A posztban többek között szerepelt sorozatos hűtlensége, az, hogy egy korábbi asszisztense szexuális zaklatással vádolta, sőt az egyetemi évei alatt, nemi erőszak gyanúja is felmerült vele kapcsolatban. Ez a bejegyzés véget vetett Spurlock dokumentumfilmes karrierjének, és ezen a ponton lemondott a Warrior Poetsről is - írja a Variety.

Spurlockot két gyermeke, Laken és Kallen, édesanyja, Phyllis Spurlock, édesapja, Ben (Iris), testvérei, Craig (Carolyn) és Barry (Buffy), több unokahúga és unokaöccse, valamint korábbi házastársai, Alexandra Jamieson és Sara Bernstein gyászolja.

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még:  

Ezek is érdekelhetnek

Friss