Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elhunyt a híres magyar séf

default user icon
MME
Óriási veszteség érte a magyar szakácstársadalmat, 81 éves korában elhunyt Lukács István mesterszakács, háromszoros Oscar-díjas, többszörös olimpiai bajnok séf.

Lukács István pályafutása nemcsak Magyarországon, hanem világméretekben is egyedülálló. Haláláig a magyar nemzeti gasztronómia felvirágoztatásán dolgozott, nemzedékeket tanított a legfelsőbb fokú ismeretekre - írja az origo.hu. 

A magyar séf 1980-ig egyedülálló birtokosa volt szakácsként az Oscar-díjnak. Lukács István a különböző gasztronómiai világversenyeken nemcsak személyes sikereket aratott, hanem több nemzedéken át új generációs versenyző szakácscsapatokat nevelt ki. Hat éven keresztül töltött be a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakácsválogatottjának szövetségi kapitányi tisztéjét. Egyszerre volt nagy tudású szakács és a nemzeti gasztronómiáért aggódó elkötelezett magyar ember. Számos nemzetközi kitüntetés birtokosaként hivatása gyakorlásának minden percében az volt számára a legfontosabb, hogy a nemzeti konyha értékeit képviselje.

Haláláig a Minőségi Borok Ételek – MBÉ – asztali örömök magazin szerkesztőbizottságának elnöke volt.



Ezek is érdekelhetnek

Friss