A porcukor számos sütemény receptjében szerepel, készülhet belőle krémes töltelék, csillogó cukormáz és persze gyönyörű dekoráció is. De mit tehetünk, ha elfogyott az otthoni készlet?
Te tudtad, hogy a porcukor nemcsak a kristálycukor finom, porrá őrölt változata, hanem kukoricakeményítőt is tartalmaz? Ezt az összetevőt csomósodásgátlóként keverik a porcukorhoz.
Tineke Younger, a Next Level Chef egykori versenyzője videójában be is mutatja, hogyan tudjuk otthon is elkészíteni a porcukrot. „Ehhez szükségünk lesz turmixgépre vagy darálóra” – mondja. És persze az is fontos, hogy figyeljünk az arányokra: 225 gramm cukorhoz egy evőkanál kukoricakeményítőt kell adni. Miután elkészültünk a házi porcukorral, óvatosan vegyük le a turmixgép tetejét, ugyanis garantált lesz a fehér porfelhő.
Forrás: Allrecipes
Borítókép: Shutterstock
Ajánljuk még:
- Ettől az egyszerű hozzávalótól nem olvad el a porcukor a sütiken >>>
- Így lesz habkönnyű, magas és szellős a piskóta: íme a tökéletes recept >>>
- Ez a tökéletes, pihe-puha kelt tészta titka: ha így csinálod, garantált a siker! >>>