Nézd meg, mi történik, ha összekevered a cukrot és a keményítőt!

Egyáltalán nem kell kétségbeesned, ha elfogyott otthon a porcukor, ugyanis kristálycukorból és kukoricakeményítőből pillanatok alatt elkészíthetsz egy adagot.

A porcukor számos sütemény receptjében szerepel, készülhet belőle krémes töltelék, csillogó cukormáz és persze gyönyörű dekoráció is. De mit tehetünk, ha elfogyott az otthoni készlet?

Te tudtad, hogy a porcukor nemcsak a kristálycukor finom, porrá őrölt változata, hanem kukoricakeményítőt is tartalmaz? Ezt az összetevőt csomósodásgátlóként keverik a porcukorhoz.

Tineke Younger, a Next Level Chef egykori versenyzője videójában be is mutatja, hogyan tudjuk otthon is elkészíteni a porcukrot. „Ehhez szükségünk lesz turmixgépre vagy darálóra” – mondja. És persze az is fontos, hogy figyeljünk az arányokra: 225 gramm cukorhoz egy evőkanál kukoricakeményítőt kell adni. Miután elkészültünk a házi porcukorral, óvatosan vegyük le a turmixgép tetejét, ugyanis garantált lesz a fehér porfelhő.

 

Forrás: Allrecipes

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss