Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elfogyhat a cukormentes kóla a koronavírus miatt

default user icon
MME
A Coca-Cola cukormentes üdítőihez Kínában gyártják a növényi alapú édesítőszert, szukralózt, ám most a koronvírus miatt jelentősen lassult ott a termelés. A cég múlt pénteken közzétett éves jelentésében arról ír, hogy ha a járvány elhúzódik, igen nehézkessé, sőt, idővel lehetetlenné válik a kalóriaszegény kóla gyártása.

A Coca-Cola üdítőihez Kínában gyártják a mesterséges édesítőszereket, a koronavírus miatt viszont elakadások vannak a termelési láncban. A kínai beszállítók csak késve tudják legyártani a Coca-Cola által rendelt édesítőszereket, ha egyáltalán sikerül. Így hamarosan eljöhet az a pont, amikor már ezeknek az üdítőknek a gyártása ellehetetlenül – írja a CNN-re hivatkozva az index.hu.

A Coca-Cola legfrisebb éves jelentésében arról ír, hogy már dolgoznak az édesítőválság kezelésén, de ettől függetlenül hosszabb távon előfordulhat, hogy bizonyos összetevőkhöz nem jutnak hozzá megfelelő mennyiségben, ha a kínai beszállítók a járvány miatt nehezebben tudnak termelni. A jelentés szerint a szukralóz a legfontosabb összetevő a cukormentes kóla előállításához.

Viszont nem csak a Zero és a Light kólákat érinti az édesítőszer-válság: az ízesített kólák között van olyan, ami nem érhető el cukros változatban, például a Cherry Coke.

A CORONA SÖRNEK IS CSÚNYÁN BETETT A KORONAVÍRUS >>> 
KORONAVÍRUS: EZEKET AZ ÉLELMISZEREKET NE HAGYD LE A BEVÁSÁRLÓ LISTÁRÓL KARANTÉN ESETÉN >>> 
KORONAVÍRUS: VAJON LENNE ELÉG ÉLELMISZER KARANTÉN ESETÉN? ITT A VÁLASZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss