Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így érd el az álomalakot: 4 egyszerű lépés a sikerhez

default user icon
MME
Már régóta szeretnél megszabadulni néhány pluszkilótól? Akkor kezdd el velünk az életmódváltást: kövesd tanácsainkat, és garantáltan megszabadulhatsz a feleslegtől!

A kezdő lépések a legnehezebbek az életmódváltásban. Az első pár napban óraműpontossággal zajlik minden, később azonban az ember elveszítheti a motivációját. Táplálkozási szakértők jól ismerik ennek okát: a legtöbb esetben a fogyni vágyó nem gondolja át rendesen diétás programját. Gyakran megelégszik annyival, hogy bizonyos élelmiszereket tiltólistára tesz, ez azonban nem elég a sikerhez.

Minden eredményes fogyás mögött egy alaposan kidolgozott terv áll, amely segít szem előtt tartani a célt! Az alábbiakban adunk néhány motivációs tippet, hogy kellően eltökélten vághass bele az életmódváltásba. A másik alappillér azonban a konkrét fogyókúra az étkezési szokások megváltoztatásával, ezt „sajnos” nem lehet kihagyni. 

Hagyd magad mögött a régi szokásaidat, és érd el könnyedén az álomsúlyod!

1. Határozd meg a céljaidat!

Vegyél elő papírt és ceruzát, majd írd le, hogy mit szeretnél elérni a következő egy hónapban. Figyelj oda arra, hogy a kitűzött célok reálisak és tényleg a sajátjaid legyenek! Jegyezd le, min szeretnél változtatni, és írd le azt is, hogy miért.

2. Készíts tervet!

Kitűzted a célokat? Remek! Akkor nyiss egy étkezési naplót, és tervezd meg az előtted álló hetet. Jegyezz le mindent, a zumbaóráktól kezdve a délutáni nassoláson át a hosszú sétákig. Ettől tudatosabb és elkötelezettebb leszel.

3. Gondolkozz szakaszokban!

Húsz kiló két hét alatt? Szép is lenne, de nem túl reális... Csak a megvalósítható és pozitív célkitűzések segítenek hozzá a tartós sikerhez! Például: „Év végéig szeretnék 3 kilótól megszabadulni.” Ösztönzésképpen időnként jutalmazd meg magad, fél nap a gyógyfürdőben vagy egy hétvégi kiruccanás a szeretteiddel igazán motiváló lehet.

4. Tarts ki a célig!

Akár három hétbe is beletelhet, amíg a folyamatos önfegyelmezés rutinná alakul. Ezzel túl is vagy a nehezén – az eddigiekhez képest innentől egy kis túlzással szinte magától megy a program. Amikor meginogsz, vedd elő a célok listáját, és képzeld el, mennyire boldog leszel, ha eléred a kívánt eredményeket! Ez majd biztosítja a továbbiakhoz a szükséges lendületet.

ÍGY VIHETSZ BE JÓVAL KEVESEBB ZSÍRT: 5+3 TRÜKK A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 
FOGYNI SZERETNÉL? ÍME 5 SZUPERHATÉKONY KARCSÚSÍTÓ TEA >>> 
10 ALAPSZABÁLY, HOGY ÉHEZÉS NÉLKÜL, EGYSZERŰEN FOGYJ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss