Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elég vicces, hogy milyen szendvicset követel a séfektől a ma 70 éves Károly herceg

default user icon
MME
A desszertekkel nem, a házi sajtokkal és a különleges kenyerekkel azonban már nagy barátságot kötött Károly herceg, akinek természetesen számos kérése van a palota szakácsaihoz.

November 14-én ünnepli 70. születésnapját Károly herceg. A brit trón várományosa, elkötelezett híve az organikus ételeknek. Birtokain mindig tart csirkét, a fűszereket, a zöldségeket a saját kertjében termeszti meg, és ezek bizony soha nem találkoznak kémiai vegyszerekkel. A háztartásában dolgozó séfeknek is többnyire organikus, és bio hozzávalókból kell főzniük. Kedvence a piknik szendvics, amely pontosan 8 centi magas lehet, és amit házi majonézzel, pesztóval, főtt tojással és salátával töltenek meg neki. A magos, teljes kiőrlésű lisztekből készült kenyeret kedveli, ugyanakkor díjazza, ha rusztikus kinézete van egy szendvicsnek, és a séfek fehér liszttel hintik meg a szendvicsek tetejét.

Vacsorára a herceg szívesen fogyaszt főtt tojást, gombát és spenót bundában sült ropogós sült krumplit. Halak közül szívesen fogyasztja a lazacot, azonban a desszertek soha nem tartoztak a kedvencei közé. Többnyire a friss gyümölcsökkel tömi meg a hasát, ha valami édesre vágyik. 

A születésnapos Károly herceg szereti a finom söröket, de csak mértékkel. Amikor 1990-ben Dianával együtt Budapesten járt, ellátogatott a Nagycsarnokba is, ahol megkérdezte az egyik kofát, hogy koccintana e vele a saját sörével. Elég közvetlen, nem? Camilla szerint a férje mindig örömmel látogat helyi sajtkészítőkhöz, bárhol is járnak a világban, de hasonlóan az édesanyjához, II. Erzsébet királynőhöz, nem kedveli a fokhagymát.

ÍGY ÉTKEZETT DIANA HERCEGNÉ

SZAKÁCSOT KERES II. ERZSÉBET! ENNYIT FIZET AZ ANGOL KIRÁLYNŐ

Ezek is érdekelhetnek