hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elárverezik Diana és Károly 40 éves esküvői tortáját

default user icon
MME
Ha esetleg úgy döntenél, hogy bejelentkezel a királyi licitbe és harcba szállsz az esküvői tortaszeletért, arra azért ne számíts, hogy meg is kóstolhatod, ha valami csoda folytán te kerülsz ki győztesként. Akárhogy is számolunk, 40 év után nem nagyon lenne egészséges. Azonban az, aki sikerrel jár az aukción, egy igazán ritka relikviával bővítheti gyűjteményét, amit csak a történelem egyik szeleteként emlegetnek.

Kegyetlen licitháború veszi kezdetét augusztus 11-én, amikor árverésre bocsátják Károly herceg és Diana hercegné esküvői tortájának egy szeletét, ami már 40 éve várja sorsát befóliázva egy hűvös helyen. Az már biztos, hogy a kóstolással már jócskán elkéstünk, hiszen ennyi idő után szinte semmilyen élelmiszer sem fogyasztható, - kivéve egy jó bor - bármilyen gondosan is tárolták azt.

Az 1981. július 29-én tartott hercegi pár esküvőjén összesen 27 darab emeletes tortát szolgáltak fel a vendégseregnek, közülük pedig csak néhány élte túl a lagzit. Az a marcipánból kirakott címerrel díszített darab, amelyik most kalapács alá kerül, II. Erzsébet udvartartásának egy tagja menekítette meg a nagy napon, majd tartotta hűtőben nem kevesebb, mint 40 évig.

A különleges tortaszelet kikiáltási ára egyébként 500 fontnál, azaz 210 ezer forintnál kezdődik. Az aukciósház szóvivője szerint az édesség ugyanolyan jó állapotban van, mint amilyenben az esküvő napján volt, azonban emberi fogyasztásra már biztosan nem alkalmas. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek