Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elálló lángos

MME MME
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az elkészítést megelőző este cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe, majd a tejföllel és a maradék tejjel, valamint a sóval lágy tésztát készítünk.

Kiolajozott nylonzacskóba tesszük, hűtőszekrényben kelesztjük.

Fogyasztás előtt a tésztából pici tenyérnyi mennyiséget tépünk, azután megformázzuk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

Tálaláskor ízlés szerint tejföllel, sajttal, vagy fokhagymával, esetleg lekvárral megkenjük.

A nyers lángostészta 3-4 napig is eláll a hűtőszekrényben.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss