Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elakadtál a glutén- és laktózmentes ételek készítésével? Kérdezd Felcsiki Tündét!

default user icon
MME
Felcsiki Tündét, a Mentes pillanatok című könyv szerzőjét nem kell bemutatni annak, akinek fontos az egészségtudatos táplálkozás, a glutén- és laktózmentes étrend. Ha bizonytalan vagy a mentes menüsor elkészítésében, fordulj hozzá bizalommal!

Felcsiki Tünde a Mentes pillanatok című könyv szerzője, aki glutén-, laktóz-, tej-, tojás-, és adalakényag-mentes receptekkel segíti a háziasszonyokat a napi rutinban. Miért fontos ez? 
"A gluténmentes alapanyagok teljesen másként viselkednek, mint a hagyományosak. Más az állaguk, magatartásuk, nedvszívó képességük, rugalmasságuk, száradásuk, eltarthatóságuk és ízviláguk. Ezért gőzerővel vetettem bele magam az alapanyagok, fűszerek megismerésébe." - meséli Tünde a könyvében. 

Klasszikusok mentesen!

Régi recepteket vett elő, és újra gondolta őket és rájött, hogy a mentes receptek megfelelő fűszerezéssel fantasztikusan előtérbe hozhatóak. Tünde szívesen segít azoknak, akik szeretnének rátérni a mentes étrendre, de tanácstalanok, hogyan fogjanak hozzá, mit-mivel kombináljanak. Tündétől a mindenmentes@mindmegette.hu címen kérhettek tanácsot. 

Így vezesd be gyerekeknek!

1. Fontos a szülők hozzáállása: a lényeg, hogy a gyerek érezze a szülői támogatást, miszerint ez az étel jó neki!
2. Ha esetleg nehézségekbe ütközünk, akkor járjunk elő példamutatással. Azaz: együk azt, amit ő! 
3. Fontos, hogy türelmesek legyünk és az étkezést ne stresszként éljük meg, hanem főzzünk és együnk együtt finomakat. 
4. Idővel, és türelemmel a gyerekek elfogadják az új ízeket. Érdekes, hogy ők még ösztönösen érzik, ha nekik valami jó.
5. A fokozatosságot fontos szem előtt tartani: például a spenótot először keverjük sok tésztához, majd az arányok folyamatosan változzanak és a végén „eltűnhetett” a tészta.

Türelemmel... 

Minél kevesebb mesterséges anyag van egy ételben, annál természetesebb, és annál egészségesebb. Az átállás ugyan lehet, hogy nem könnyű, de örömünket is lelhetjük az új alapanyagokkal készült ételek főzésében.

Elakadtál a mentes ételek készítésében? Írj Felcsiki Tündének: mindenmentes@mindmegette.hu

Felcsiki Tündéről itt olvashatsz tovább >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss