Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

El sem hiszed, hogy melyik étel a kedvence Gáspár Beának

default user icon
MME
Gáspár Győző megfogadta, hogy addig nem hal meg, míg feleségének, Beának szakácskönyve nem lesz. A showman valóra váltotta felesége álmát. Október végén a Boook kiadó gondozásában megjelent Gáspár Bea - Bea konyhája című receptkönyve, amelyben nemcsak finom ételeket találhatunk, hanem Bea asszony életébe is betekinthetünk.

Gáspár Bea élete nyitott könyv, hiszen a Győzike-show által az egész ország betekintést nyerhetett a Gáspár család életébe. Beáról sokan tudják azt is, hogy szeret főzni, néhány évvel ezelőtt megnyerte a Konyhafőnök  VIP egyik szériáját. Viszont még mindig tud újat mutatni, kiváló példa erre az október végén megjelent szakácskönyve. A főzni vágyók 65 receptet találnak a Bea konyhája könyvben, a gyerekkori és családi kedvencek melett a "tipikus cigánylány", és az érett  háziasszony kedvenceit.

- A szakácskönyvemben egyaránt vannak hagyományos és újabb receptek. Az ételeket nem akartam túlbonyolítani. Arra törekedtem,  hogy olyan recepteket állítsak össze, amelyekhez minden boltban kaphatóak az alapanyagok és amiket egyszerű konyhai eszközökkel meg lehet csinálni - mesélte Gáspár Bea, aki olyan családi recepteket oszt meg olvasóival, mint például a bodak, a lángos, vagy férje egykori kedvencét, a csirkemell bakonyi módra nokedlivel.

Bea  őszintén mesélt arról is, hogy a főzés nem mindig volt központi kérdés az életében. Miután férjhez ment, keresztanyától kapott egy szakácskönyvet, amit inkább a szép fotókért, sem mint a receptekért lapozgatott.

- Elkényeztetett gyerek voltam, az volt a feladatom, hogy érettségizzek le és kész. Édesanyám mindent megcsinált, megfőzött, amikor hazamentem az iskolából, apuval elém tették az ételt, még ki sem kellett szolgálnom magam. Akkor kezdett el a főzés érdekelni, amikor Evelin megszületett, majd óvodás lett. Mindig főztem, hogy otthon egyen rendesen - mondta Bea, aki bevallotta azt is, hogy  hiába a hosszú évek tapasztalata, neki sem sikerül mindig minden. Például a főzelék sűrítése neki sem mindig sikerül csomómentesre, a tepertős pogácsa készítését pedig mindig édesanyjára hagyja.

- Győző nem is szereti a főztömet, mindig mondja, hogy anyukád jobbat csinál, és senki nem tud olyan jól főzni, mint ő - nevetett Bea, akit férje, Győzike maximálisan támogatott könyve elkészítésében. 

- Tavaly, amikor megvettem Beának Bernáth József szakácskönyvét, azt mondtam neki, hogy addig nem halok meg, míg neked is szakácskönyved nem lesz - jelentette ki Gáspár Győző, aki azt is elárulta, hogy mi a kedvenc étele. - A rizottót, a lazacot, és a halászlét nagyon szeretem, ezeknek a receptjei is benne vannak a könyvbe. Mióta életmódot váltottam, nem eszem sertéshúst, csirkét is ritkán, halat viszont rendszeresen. Minden vasárnap, amikor Evelin hazajön megbeszéljük a lányokkal, hogy melyik nap, mit főzünk.

Gáspár Bea saját kedvenc receptjeit sem hagyta ki a könyvből. Őt a tejbegrízzel, a grízes tésztával és a kelkáposzta főzelékkel lehet levenni a lábáról. Tejbegrízt minden héten főz például. 

- Remélem, hogy azok, akik megveszik a könyvemet, és a történetemet olvassák, azonak átjön majd, hogy mennyire szeretek főzni, és, hogy valóban elkészülnek ezek az ételek a konyhámban. A bevásárláson kívül mindent szeretek, ami a főzéssel kapcsolatos, de leginkább azt, amikor látom, hogy az embereknek ízlik a főztöm - mondta Bea.

RÁ SEM LEHET ISMERNI! ELKÉPESZTŐEN KARCSÚ GÁSPÁR EVELIN - FOTÓ! >>> 

EZT FŐZI REGGELIRE A CSALÁDJÁNAK GÁSPÁR BEA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss