Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ekler-fánk

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az égetett tésztához:
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag 2-1 instant kávépor
  • 5 dl édes habtejszín
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • A tetejére:
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál víz
  • A díszítéshez:
  • pörkölt manduladarabok

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük sima tésztává.

Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!

A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forrni, a kevés tejjel elkevert pudingport is beleöntjük, és sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.

A kávékrémmel megtöltjük a hosszában félbevágott fánkokat, a tetejére tesszük a tejszínhabot, és rárakjuk a tészta tetejét.

A barnacukrot a citromlével és 1 evőkanál vízzel karamellizáljuk, majd a fánkok tetejére folyatjuk, és megszórjuk pirított manduladarabokkal.

Megjegyzés

8 darab lett belőle. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek