Az alapanyagokból rugalmas tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük (nem kell az élesztőt felfuttatni, sem a vajat megolvasztani).
Ha megkelt a tészta, hat egyforma részre osztjuk, és kis gombócokat formálva belőlük 5-10 percig pihentetjük. Ezután kis rudakat sodrunk belőlük, és megformázzuk a zsemléket (ha szeretnénk, kifliket is formázhatunk).
Éjszakára fóliával vagy zacskóval letakarvaa hűtőbe tesszük, hogy ne száradjon meg a teteje.
Reggel megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, napraforgómaggal, rozspehellyel vagy azzal, ami van otthon. Hideg sütőbe rakjuk, és 200 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Időhiányos anyukáknak ajánlom, este pikkpakk összedobható, és reggel, mire a gyerekek felébrednek, készen is van a friss, puha zsemle reggelire. Ha van kenyérsütő gépünk, az a legegyszerűbb, ha abba minden hozzávalót beleteszünk és megdagasztjuk. - Drkk
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!