Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Légy szakértő! Íme 3 szuper könyv az ehető virágokról

Szeretsz újdonságokat kipróbálni? Főznél virágokkal? Akkor íme 3 könyv, hogy az ehető virágok és vadnövények szakértője légy!
MILYEN EHETŐ VADNÖVÉNY EZ? >>>  

Zsebre vágható formátumának és csekély súlyának köszönhetően Eva-Maria Dreyer kis természetkalauzát mindig magaddal viheted erdei-mezei barangolásaidra.

A látványos, színes fotókkal illusztrált könyvecske részletes leírásokat tartalmaz az Európában előforduló 130 legismertebb és leggyakoribb vadnövényről, illetve bogyóról.

A praktikus kiadványban színkódok, valamint a növények legfőbb jellemzőire utaló címszavak alapján is kereshetsz.

1480 Ft, Sziget Könyvkiadó

 
Levendula, rózsa, ibolya – A legnemesebb ehető virágok >>> 

Halmos Monika könyve elkalauzol a magyarországi levendulás, ibolyás és rózsás lelőhelyekre.

Továbbá 75 recepttel és ételfotóval kedvet csinál az olvasónak, hogy a szóban forgó virágok felhasználásával elegáns és bájosan kedves finomságokat készítsen. Közben érdekességeket árul el a levendulás keksz Angliából hazánkig vezető diadalútjáról, Erzsébet királyné kedvenc csemegéjéről, a kandírozott ibolyáról vagy arról, hogy miként fogyasztották a rózsát a rómaiak.

2990 Ft, Corvina Kiadó

 
Ehető vadnövények – Füvek, virágok és salátafélék gyűjtése és felhasználása >>> 

Marie-Claude Paume könyvét lapozgatva elhiheted, hogy fűben-fában orvosság van. Az Európa vadon élő növényeivel, középkori bölcselettel és az indián gyógymódokkal foglalkozó szerző színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segít, hogy megismerd az árokpartot szegélyező, erdőt-mezőt tarkító vagy éppen a konyhakertedet ellepő vadnövényeket, amelyek mellett nap mint nap elhaladsz, de eddig talán ügyet sem vetettél rájuk. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásukat, és ötletes recepteket is ad elkészítésükhöz, felhasználásukhoz.

3700 Ft, Bioenergetic Kiadó

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss