Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egzotikus túrótorta sütés nélkül

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg babapiskóta
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 6 lap zselatin
  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl kókuszlikőr
  • 1 dl ananászlé
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál vágott pisztácia
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 1 karambola
  • 1 kisebb mangó
  • 5 szem kumquat
  • 1 kivi
  • 5 dkg durvára vágott pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: A babapiskótát nejlonzacskóba tesszük, és sodrófával morzsásra törjük, majd a vajjal összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es kapcsos formát, és a masszát belenyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót a mascarponéval, a likőrrel, az ananászlével, a porcukorral, a kókuszreszelékkel és a vaníliás cukorral összekeverjük. A zselatint kinyomkodjuk, közepes lángon felmelegítjük, és a masszához adjuk. A piskótaalapra öntjük, elsimítjuk, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a gyümölcsöket megtisztítjuk, ha kell, kimagozzuk, felszeleteljük. A tortáról a karimát levesszük, a tetejét feldíszítjük a gyümölcsökkel és megszórjuk a pisztáciával.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss