hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egzotikus szezámmagos csirke

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A páchoz:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • fehérbors
  • A bundához:
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • fél evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl ásványvíz
  • A mézes mázhoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál ketchup
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, bepácoljuk, és 1 napot állni hagyjuk.

A hozzávalókból elkészítjük a bundát, majd belemártjuk a pácolt csirkedarabokat, és bő olajban barnára sütjük.

A mézet felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a ketchupot. Ebben a mázban a barnára sült csirkedarabkákat megforgatjuk, és megszórjuk szezámmaggal. (A legjobb egy lezárható edénybe tenni a szezámmagot, és akkor össze lehet rázni őket, hogy mindenhova jusson szezámmag).

Sült burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss