Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egzotikus pulykarolád

MME MME
4.3/5
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés:
1. Felforrósított olajban megpirítjuk az egyik fej hagymát, és darált hússal, sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük.
2. Hozzáadunk 1 vékonyan felkarikázott banánt, ízlés szerint curryvel, szójaszósszal ízesítjük, és még 5 percig együtt pároljuk.
3. A megmosott, szárazra törölt pulykahúst megszórjuk sóval, borssal, és elterítjük rajta a banános darált húst, a tetejére sajtot reszelünk.
4. Feltekerjük, cérnával átkötjük.
5. A másik hagymát és 2 banánt ugyancsak felkarikázzuk.
6. Egy lábasban felhevítjük a vajat, elôsütjük benne a pulykaroládot, hozzáadjuk a hagymát, banánt, kis ideig sütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, borral, és fedô alatt kb 50 percig pároljuk. Leszûrjük a mandarint, és a levét is a húshoz adjuk.
7. Amikor megpuhul, kiszedjük, és a levét átpasszírozzuk. Az étkezési keményítôt a tejszínnel simára keverjük, és vékony sugárban a pecsenyeléhez keverjük, és összeforraljuk.
8. Hozzáadjuk a maradék felkarikázott banánt és leszûrt mandarint. Ha szükséges sóval, borssal, curryvel utánaízesítjük.
9. A roládról levágjuk a cérnát, felszeleteljük, és a gyümölcsös mártással meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss