Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egzotikus pudingtorta

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatekercshez:
  • 4 tojás sárgája
  • 12 dkg kristálycukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás fehérje
  • fél üveg barack- vagy eperlekvár
  • A pudinghoz:
  • 1,4 liter kókusztej
  • 2 csomag (14 gr) natúr aszpik
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 csepp pandan aroma sűrítmény
  • gyümölcsdarabok és habtejszín a torta díszítéséhez

Elkészítés

Elkészítés: Készítsünk elő egy sütőpapírral ellátott 30 cm x 30 cm méretű tepsit, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Készítsük el a piskótatekercset: a tojássárgáját és a kristálycukrot verjük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, melybe belekeverjük a vaníliás cukrot és a sütőport. Utoljára adjuk hozzá a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Keverjük simára, majd öntsük bele az előkészített tepsibe, és süssük 15 percen át.

Ha elkészült, míg forró, vegyük le a sütőpapírról, és hajtsuk fel konyharuhával, majd ismét terítsük ki. Ekkor kenjük meg lekvárral, majd hajtsuk fel a piskótatekercset. Miután kihűlt, szeleteljük fel.

Tegyük a feldarabolt piskótatekercs szeleteket egy 20 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy a szeletek ne csak a forma aljára kerüljenek, hanem szorosan a forma széléhez is. A közepén megmaradt részt öntsük ki az előre elkészített pudinggal.

A pudinghoz keverjük össze az aszpikot a kókusztejjel és a kristálycukorral, keverjük el, majd tegyük hozzá az 1 csepp pandan aroma sűrítményt. Forraljuk fel, állandó kevergetés mellett várjuk meg, hogy besűrűsödjön, majd öntsük a forma közepébe. Miután kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe.

Miután lehűlt és megkeményedett a puding a torta közepén, tejszínhabbal és gyümölcsszeletekkel díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss