hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egzotikus karácsonyi szuflé

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A nektárt felfőzzük 1 ek cukorral, azután beforraljuk kb. 1 dl-re. Kivajazzuk, majd megszórunk cukorral 4 db szufléformát, és hűtőbe tesszük. Felforraljuk a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével és a rúddal együtt.
  2. A szétválasztott tojások sárgáját felhabosítjuk 7,5 dkg cukorral és az étkezési keményítővel. Közben hozzáöntjük a meleg tejet. Ezután közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük, majd a vaníliarúd eltávolítása után átöntjük egy tálba, és időnként megkeverve kihűtjük.
  3. Robotgép habverőjével keményre verjük a tojásfehérjéket 1 csipet sóval. Közben beleszórjuk a maradék cukrot. A likőrt hozzáadjuk a krémhez a beforralt nektárral együtt, majd a fehérjehabbal felváltva beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  4. A masszát az előkészített formákba öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-13 percig sütjük. Végül kivesszük, meghintjük egy kevés porcukorral és azonnal tálaljuk.

    Ajánljuk még:

KLASSZIKUS CSOKOLÁDÉSZUFLÉ>>> 

MÁKOSGUBA SZUFLÉ VANÍLIASODÓVAL>>> 

HABKÖNNYŰ SAJTTORTA (JAPÁN SZUFLÉTORTA)>>> 

 

Megjegyzés

A jó szuflé alapja a tökéletesen keményre felvert tojásfehérje. Kemény lesz a hab, ha az 1 csipet só mellett néhány csepp citromlevet vagy ecetet is adsz hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss