Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egzotikus csirkemell ananásszal és kókusszal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 db csirkemellfilé
  • 1 db friss ananász
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1,5 dl fehérbor
  • olaj
  • A pácléhez:
  • 3-4 dl kókusztej (ha nincs, akkor tejszín)
  • 1 db vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 darabka friss gyömbér reszelve
  • kurkuma
  • durvára darált színes bors

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket felcsíkozom, és az alábbi páclébe teszem: kókusztej, reszelt fokhagyma, reszelt hagyma, reszelt gyömbér, kurkuma, bors és só. Összekeverem, és a hűtőbe teszem másnapig.

Az ananászt megpucolom, és hosszában levágom a torzsáról, majd feldarabolom. Egy nagy serpenyőben vagy wokban kevés olajon az ananászdarabokat megpirítom, majd kiszedem egy tálba.

Ezután csipesszel vagy villával kiszedem a pácból a húscsíkokat, és ezt is megpirítom a serpenyőben. Ha elkészült a hús, visszarakom mellé az ananászt, a serpenyőbe öntöm a páclét és a fehérbort, fedőt teszek rá és összepárolom.

Amikor ez is megvan, a kókuszreszelékkel sűrítem be, egyet még forralok rajta, ha szükséges, utána sózom.

Jázmin rizzsel tálalom.

Megjegyzés

Nem raktam bele az összes ananászt, csak annyit, mint amennyi a csirkemell volt.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss