Elkészítés: A csirkemelleket felcsíkozom, és az alábbi páclébe teszem: kókusztej, reszelt fokhagyma, reszelt hagyma, reszelt gyömbér, kurkuma, bors és só. Összekeverem, és a hűtőbe teszem másnapig.
Az ananászt megpucolom, és hosszában levágom a torzsáról, majd feldarabolom. Egy nagy serpenyőben vagy wokban kevés olajon az ananászdarabokat megpirítom, majd kiszedem egy tálba.
Ezután csipesszel vagy villával kiszedem a pácból a húscsíkokat, és ezt is megpirítom a serpenyőben. Ha elkészült a hús, visszarakom mellé az ananászt, a serpenyőbe öntöm a páclét és a fehérbort, fedőt teszek rá és összepárolom.
Amikor ez is megvan, a kókuszreszelékkel sűrítem be, egyet még forralok rajta, ha szükséges, utána sózom.
Jázmin rizzsel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre